EN

Haluan tarjota tukea

Aksonin Merkityksellistä vertaisuutta kotiin ja vapaaehtoisuuteen -hankkeen painopisteinä ovat järjestelmällisen vertaistuen välityksen prosessin muotoilu yhteistyössä selkäydinvammakeskusten (HUS, Tays ja OYS) kanssa sekä Aksonin vapaaehtoistoiminnan kehittäminen. Hanke on käynnissä vuosien 2024-2026 ajan ja uusia vertaistukijoita haetaan sekä koulutetaan koko hankkeen ajan.

Kuka voi toimia Aksonin vertaistukijana?

Vertaistukijana voi toimia henkilö, jolla on aito kiinnostus ja halua auttaa ja jonka omassa elämässä on tilaa toisen ihmisen tukemiseen. Omat oivallukset ja kokemukset voivat hyödyttää muita samassa elämäntilanteessa olevia.

Vertaistukijoiden koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on selkäydinvamma, tai selkäydinvammaisen henkilön läheisille, jotka ovat sinut itsensä ja tilanteensa kanssa. Omasta tai läheisen vammautumisesta on kulunut vähintään kaksi vuotta aikaa.

Haku vertaistukijaksi

Vertaistukihenkilöksi ja vertaisomaiseksi hakemisen ja koulutuksen prosessia kehitetään hankkeen aikana. Haun ja koulutuksen prosessi etenee seuraavasti:

1. Hakulomakkeen täyttäminen ja lähettäminen
2. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme haastatteluajasta Aksonin hanketyöntekijän kanssa.
3. Vertaistukijan peruskoulutus
4. Sopimus vapaaehtoisena toimimisesta Aksonissa
5. Lisä- ja täydennyskoulutuksiin osallistuminen

Hae mukaan täällä!

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä Merkityksellistä vertaisuutta kotiin ja vapaaehtoisuuteen -hankkeen projektisuunnittelijaan Maarikaan: maarika.halonen(at)aksonry.fi tai p. 044 901 0061

 

Haluan järjestää vertaistapaamisia

Oletko kiinnostunut järjestämään vertaistapaamisia paikallisesti tai verkossa? Ota yhteyttä Aksonin järjestökoordinaattoriin Saraan sähköpostitse tai puhelimitse: sara.vaisanen(at)aksonry.fi tai p. 050 371 5400.

 

Aksonin vertaistoiminta

Aksonin vertaistoiminta on samankaltaisten kokemuksien jakamiseen pohjautuvaa vapaaehtoistoimintaa, josta ei makseta palkkaa tai palkkioita. Vapaaehtoistoiminnasta aiheutuvia kuluja korvataan vapaaehtoisille matka- ja kululaskuja sekä niihin liittyviä kuitteja vastaan. Vapaaehtoistoiminnan kuluja ovat esimerkiksi vertaistukijoiden matkakulut vertaistukitapaamisiin sekä vertaistapaamisten järjestämiseen liittyvät kulut. Joistain kuluista, kuten vertaistapaamisten tilavuokrista, voidaan myös sopia, että palveluntarjoaja laskuttaa ne suoraan Aksonilta.