EN

Tietoa ammattilaisille

Hei selkäydinvamman parissa työskentelevä ammattilainen! Tältä sivulta löydät tietoa siitä, mitä Akson voi tarjota sinulle ja asiakkaillesi.

Uutiskirje

Aksonin uutiskirje ammattilaisille ilmestyy 1-4 kertaa vuodessa. Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa Aksonin oppaista, ammattilaisille soveltuvista tapahtumista sekä Aksonin toimintamuodoista. Voit tilata uutiskirjeen täällä.

Aksonin toiminnan esittely

Haluaisitko tarjota asiakkaillesi tietoa Suomen ainoasta selkäydinvammayhdistyksestä? Esittelemme maksuttomasti Aksonin toimintaa selkäydinvammaisille henkilöille sekä heidän läheisilleen. Esittely voidaan toteuttaa etänä tai paikan päällä sopivilla paikkakunnilla.

Vertaistuki

Yksilövertaistuki

Selkäydinvamma on käännekohta, joka edellyttää uudenlaista elämän rakentamista. Vertaistukihenkilö on kanssaihminen, jolla on tietoa ja kokemusta siitä, millaista on elää vamman kanssa.Aksonilla on noin 50 koulutettua selkäydinvammaista vertaistukihenkilöä ympäri Suomea sekä kaksi koulutettua vertaisomaista.

Vertaistuki voi olla esimerkiksi elämäntilanteesta keskustelua, rinnalla kulkemista, henkistä tukea vaikealla hetkellä, vinkkien antamista arkeen sekä kokemuksien ja kokemustiedon jakamista. Aksonin vertaistukihenkilön kanssa voi keskustella luottamuksellisesti esimerkiksi kasvokkain, puhelimessa tai verkon välityksellä.

Vertaistapaamiset

Aksonlaisten tapaamiset ovat kaikille selkäydinvammaisille ja heidän läheisilleen avoimia vertaistapaamisia. Täällä näet tapaamisten paikkakunnat sekä vertaisohjaajien yhteystiedot.

Jos haluat kuulla vertaistuesta lisää tai tehdä sen tiimoilta yhteistyötä, ota yhteyttä järjestökoordinaattori Sara Väisäseen, sara.vaisanen(at)aksonry.fi tai p. 050 371 5400

Merkityksellistä vertaisuutta kotiin ja vapaaehtoisuuteen -hanke

Aksonin uusi hanke käynnistyi huhtikuussa 2024. Hankkeen painopisteinä ovat järjestelmällisen vertaistuen välityksen prosessin muotoilu, pilotointi ja juurruttaminen yhteistyössä selkäydinvammakeskusten (HUS, Tays ja OYS) kanssa sekä Aksonin vapaaehtoistoiminnan kehittäminen. Hanke kestää vuosien 2024-2026 ajan. Voit tutustua hankkeen vertaistukiprosessiin ja vertaistukijoiden hakuun täällä.