EN

Vertaistukihenkilöt

Aksonilla on 53 koulutettua vertaistukihenkilöä ympäri Suomea. Voit tutustua osaan heistä tällä sivulla. Jos haluat erityisesti vertaistukea joltain esitellyistä vertaistukihenkilöistä, niin voit kertoa sen ottaessasi meihin yhteyttä!  

 

Annu

Hei! Olen Annu, syntyperäinen stadilainen ja ikää on kertynyt vähän yli kolmenkymmenen puolenvälin. Vammautumisestani on lähes 20 vuotta, ja osittaisen tetraplegian takia käytän liikkumiseen niin manuaali- kuin sähköpyörätuoliakin. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja työskentelen tällä hetkellä järjestökentällä. Olen ollut Helsingin aksonlaisten tapaamisten vastuuhenkilö vuodesta 2018 lähtien ja Aksonin vertaistukihenkilö marraskuusta 2018 alkaen. Sydäntäni lähellä ovat luottamustehtävät muissakin järjestöissä, kotikuntoilu, ystävien tapaaminen ja kulttuuri eri muodoissaan.

 

Eeva

Hei! Olen Eeva, neljänkympin puolessa välissä oleva kolmen kouluikäisen lapsen äiti Vaasasta. Minulla on ollut täydellinen alaraajahalvaus kohta kolmekymmentä vuotta, olen siis para ja liikun pyörätuolilla. Ulkoilen mielelläni Freewheelin tai käsipyörän avulla, olen mukana erilaisissa yhdistyksissä ja kaupunginvaltuutettunakin olin yhden kauden. Kulttuuri, esteettömyys ja luonto ovat minulle tärkeitä. Olen opiskellut ja käynyt töissä, mutta tällä hetkellä viisihenkisen perheen arjen pyörittäminen on pääasiallinen ”työni”. 

 

Miia

Hei! Olen Miia Torniosta ja 65v pirteä eläkeläinen. Vammani LI, eli para ja liikunut  pyörätuolilla jo 28 vuotta. Vertaistukijana olen ollut vuodesta 2000 ja edelleen halu olla tukena vertaiselleni auttaen missä voin. Harrastuksista liikunta on lähinnä sydäntäni, mummoilu, käsityöt, lukeminen.


 

Nana

Hei, olen Nana! Olen 51-vuotias ja minulla on parapareesi, käytän manuaalipyörätuolia. Asun Askolassa (Porvoo, Mäntsälä, Pornainen, Sipo, Pukkila, Orimattila, Myrskylä ovat lähikunnat). Olen toiminut vertaistukihenkilönä vuodesta 2016 alkaen. Harrastan uintia ja maastohiihtoa. 

 

Tapani

Hei! Olen Tapani, ikä reilu 65, asustelen Joensuussa. Olen liikkunut pyörätuolilla lähes 30 vuotta. Vamma paraplegia TH 7-9. Harrastukset urheiluammunta Ilmak./Pienk. sekä yhdistystoiminnassa mukana,esteettömyysasiat kiinnostaa ja ollut mukana  monessa kuviossa,toimin myös kokemustoimijana täällä Itä-Suomessa,lisäksi harrastan koristeveistoa, mm.kellojen teko ja seinäpeilit ym.

 

Tapani

​​​​​​​

Hei, olen Tapani! Olen syntynyt vuonna 1952 ja asun Hämeenkyrössä. Olen halvaantunut 1990 kertausharjoituksissa ja vammani on paraplegia TH 10-12. Liikun pyörätuolin ja oman auton kanssa sekä kesäisin myös mönkijällä (lähinnä uimarannalle muutaman sata metriä). Olen mukana järjestötoiminnassa laaja-alaisesti sekä myös kunnan ja seurakunnan päätöksenteossa. Harrastan tämän lisäksi kukkien hoitoa, leipomista ja vietän myös paljon aikaa lasten ja lastenlasten kanssa.

 

Teemu

​​​​​​​

Heips, olen Teemu! Olen pyöreesti kolmekymppinen ja asun Espoon Tapiolassa. Vammauduin perinteisellä tyylillä moottoripyörällä 18-vuotiaana niin, että seurasi täydellinen paraplegia kainalotasolta alkaen. Liikun manuaalipyörätuolilla. Elelen täysin omatoimisesti, ajan autoa ja matkustelen, niin kuin tekisin ilman onnettomuuttanikin. Halusin vertaistukihenkilöksi, koska olen aina pyrkinyt kehittymään ja menemään pikkasen epämukavuusalueellekin haaveideni toteuttamiseksi. Alkoi siis tuntua, että kaiken sen kokemuksen kautta miulla vois olla monelle annettavaa. Olen käynyt paljon festareilla, vieraillut Australiassa ja tehnyt muutenkin kaikkea ennakkoluulottomasti, vaikka selkäkivut vähän hidastavatkin. Harrastan valokuvausta ja käsipyöräilyä. Olen rauhallinen, rento, sellanen haaveilija ja fiilistelijä, mutta tarvittaessa aikaansaavakin.


Teppo

​​​​​​​

Terve! Olen Teppo Nivalasta Pohjos-Pohjanmaalta ja ikää on kohta 45 vuotta. Tetran reppana joka yrittää ite lykkiä jakkaraa eteenpäi. Harrastelen käsipyöräilyä ja saunomista päivittäin. Tykkään myös mökillä tuusata. Olen monessa mukana: taloyhtiön pj ja vertaistukihenkilö usiamman vuojen ajan. Minulta saa kysyä mitä vaan oli wamma mikä hyvänsä kun samassa veneessä kaikki oomma. En harrasta tietokoneita juurikaan, eli yhteys mieluiten puhelimessa tai kasvokkain.