EN

Vertaistukihenkilöt

Aksonilla on 53 koulutettua vertaistukihenkilöä ympäri Suomea. Voit tutustua osaan heistä tällä sivulla. Jos haluat erityisesti vertaistukea joltain esitellyistä vertaistukihenkilöistä, niin voit kertoa sen ottaessasi meihin yhteyttä!  

 

Eeva

Hei! Olen Eeva, neljänkympin puolessa välissä oleva kolmen kouluikäisen lapsen äiti Vaasasta. Minulla on ollut täydellinen alaraajahalvaus kohta kolmekymmentä vuotta, olen siis para ja liikun pyörätuolilla. Ulkoilen mielelläni Freewheelin tai käsipyörän avulla, olen mukana erilaisissa yhdistyksissä ja kaupunginvaltuutettunakin olin yhden kauden. Kulttuuri, esteettömyys ja luonto ovat minulle tärkeitä. Olen opiskellut ja käynyt töissä, mutta tällä hetkellä viisihenkisen perheen arjen pyörittäminen on pääasiallinen ”työni”. 

 

Miia

Hei! Olen Miia Torniosta ja 65v pirteä eläkeläinen. Vammani LI, eli para ja liikunut  pyörätuolilla jo 28 vuotta. Vertaistukijana olen ollut vuodesta 2000 ja edelleen halu olla tukena vertaiselleni auttaen missä voin. Harrastuksista liikunta on lähinnä sydäntäni, mummoilu, käsityöt, lukeminen.

 

Tapani

Hei! Olen Tapani, ikä reilu 65, asustelen Joensuussa. Olen liikkunut pyörätuolilla lähes 30 vuotta. Vamma paraplegia TH 7-9. Harrastukset urheiluammunta Ilmak./Pienk. sekä yhdistystoiminnassa mukana,esteettömyysasiat kiinnostaa ja ollut mukana  monessa kuviossa,toimin myös kokemustoimijana täällä Itä-Suomessa,lisäksi harrastan koristeveistoa, mm.kellojen teko ja seinäpeilit ym.


 

Tapani

Hei, olen Tapani! Olen syntynyt vuonna 1952 ja asun Hämeenkyrössä. Olen halvaantunut 1990 kertausharjoituksissa ja vammani on paraplegia TH 10-12. Liikun pyörätuolin ja oman auton kanssa sekä kesäisin myös mönkijällä (lähinnä uimarannalle muutaman sata metriä). Olen mukana järjestötoiminnassa laaja-alaisesti sekä myös kunnan ja seurakunnan päätöksenteossa. Harrastan tämän lisäksi kukkien hoitoa, leipomista ja vietän myös paljon aikaa lasten ja lastenlasten kanssa.