Hallitus 2022
Vuoden 2022 hallitus on valittu syyskokouksessa 20.11.2021. Kokous toteutettiin hybridikokouksena niin että siihen saattoi osallistua paikan päällä Helsingissä tai etäyhteyden avulla. Selkäydinvammaiset Akson ry:n hallitus koostuu puheenjohtajasta, varsinaisista jäsenistä sekä varajäsenistä. Toimikauden pituus on kaikilla kaksi vuotta ja vuosittain erovuorossa on puolet hallituksen jäsenistä.
Hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin keskiviikkona 12.1.2022, jossa valittiin kaudelle 2022 varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja.
Hallitukselle voit lähettää yhteisesti sähköpostia osoitteella hallitus@aksonry.fi (muut yhteystiedot täällä ) tai etunimi.sukunimi@aksonry.fi
-
Anni Täckman
Puheenjohtaja (toimikausi 2022-2023) Olen -81 syntynyt Helsinkiläistynyt Porilainen. Hienoa päästä mukaan meidän järjestömme menoon näin luottamustoimen kautta. Osa tuntee minut Aksonin järjestöpäällikkönä melkein kahdeksan vuoden ajalta, josta olen jäänyt pois. Itselläni on taustalla sairausperäinen selkäydinvamma (osittainen para T1) ja tuolia kelailtu jo vuodesta -99 lähtien. Päivätyönä toimin projektipäällikkönä vammaisten tyttöjen ja naisten valtakunnallisessa hankkeessa ja vapaa-aika kuluu luottamustoimien sekä liikuntaharrastusten parissa. Olen ehdoton talvi-ihminen ja sen vuoksi suurin urheilurakkaus on laskettelu monoskillä. Muita lajeja matkassa on mm. golf, puntin nostelu ja SUP-lautailu. Vaikuttaminen epäkohtiin ja muiden auttaminen on aina ollut itselläni intohimona, ja tätä nyt pääsen toteuttamaan näin puheenjohtajan roolissa seuraavat vuodet.
-
Markku Poikela
Varapuheenjohtaja 2022 Varsinainen jäsen (toimikausi 2021-2022) Olen -83 syntynyt helsinkiläinen. Liikunta on ollut iso osa elämääni aina, mitä kovempaa sitä kivempaa. Joko moottoriurheilun tai muiden harrastusten parissa, kuten pyörätuolikoripallon, padelin, laskettelun tai käsipyörän selässä. Sain tapaturmaisen selkäydinvamman -06 mönkijäonnettomuudessa. Tämän jälkeen opiskelin liikunnanohjaajaksi ja löysin kutsumukseni kuntoutuksen parista. Työskentelen täysipäiväisesti liikunnanohjaajana ja vertaiskuntouttajana. Tartun rohkeasti uusiin haasteisiin ja haluan olla mahdollistamassa täysipainoista elämää erityisesti liikuntarajoitteisille.
-
Timo Petäjämäki
Rahastonhoitaja 2022 Varsinainen jäsen (toimikausi 2022-2023) Asun Mikkelissä, minulla on kaksi länsirannikolla asuvaa aikuista lasta. Vuoden 1981 otin vähän liian kirjaimellisesti. Se oli vammaisten vuosi ja aloin samaan kastiin, kun kaadoin hirven autolla. Olen ollut yhdistystoiminnoissa sekä neuvostoissa jäsenenä ja hallituksissa mukana vuodesta 1984 lähtien. Omaa nettiyritystä pyöritin 1995–2020. Aikaisemmin myös kilpaurheilin ja osallistuin mm. Barcelonan paralympialaisiin 1992. Nykyisin pääasiassa tuhlaan aikaani ESTERY - Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry:n taloudenhoitajana, jossa hallinnoidaan järjestötalon lisäksi Stea- ja ESR-hankkeita. Kuulun myös Allergia-, Iho- ja Astmaliiton hallitukseen ja Invalidiliiton paikallisen yhdistyksen hallitukseen sekä vammaisneuvostoon ja kaupungin ympäristölautakuntaan.
-
Pekka Hätinen
Varsinainen jäsen (toimikausi 2021-2022) Olen Helsinkiläinen ja vuodesta 1968 selkäydinvammainen tetra. Työurani tein vammaisurheilun parissa. Järjestötoiminnassa olen ollut mukana vuosikymmeniä periaatteella, “jos emme itse aja omia asioitamme, ei niitä aja kukaan muukaan”. Viimeksi olin Invalidiliiton liittohallituksen puheenjohtaja. Yritän antaa oman panokseni Aksonin toimintaan sen kokemuksen kautta, mitä vuosien varrella on kertynyt.
-
Pia Marjakangas
Varsinainen jäsen (toimikausi 2021-2022) Mie olen 49- vuotias junantuoma Kittiläläinen. Asun mieheni, sekä eläintarhamme; hevosen + 4 koiran kanssa. Tepastossa mikä sijaitsee mukavasti muutaman poronkuseman päästä Leviltä, 3:n kauniin tunturin kainalossa. Saamme myös olla onneliisia kadesta aikuisesta nuorestamme. Perheemme on saanut kunnian toimia tukiperheenä sekä erityislapsille ja heidän sisarruksilleen sekä olla sijaisperheenä nuorelle. 11/2018 VALIDIA =Tietääkö rouva, että oletta ollut selkäydinvammanen jo vuodesta 2006 lähtien? Tiedän, mutta muut eivät ole tienneet Että tälläistä on suomessa YHDENVERTAISUUS kaikkien meidän kesken. Olen tehnyt työurani v. 1991 lähtien ensin vastaavana Tk Fysioterapeuttina Muhoksella ja sitten 1995 Kittilässä Yksityisyrittäjänä Kelan lääkinnällisesnkuntoutuksen saralla, Vauvasta-Vaariin ja jatkuvasti itseä kouluttaen niinkuin ennen vuotta kuuluisaa 2018 asiaan kuului, laatu ennen hintaa. Lisäksi ollen toiminut Kansalaisopiston Opettajana erityisryhmienliikunnassa, poikkeusluvalla jo 12-vuotiaasta lähtien. v.1981. Eli siitä se sitten lähti tämä rakkaus työhöni mitä tein eli oman palkkatyön lisäksi olen ”harrastanut” Erityisryhmienliikunnan vetämistä ympärikairaa eli ajellut viikon aikana 1500 km sitävarten että erityisesti kuntamme liikuntarajoitteisilla – toimitarajoitteisilla henkilöillä olisi mahdolisuus osallistua edes kerran viikossa tasapuolisesti liikkuntaan turvallisesti tämänhetkisen kuntonsa ja tuntojensa mukaan. Mie olen aina tehnyt asioita kokonaisvaltaisesti, koko sydämellä ihmistä kuunnellen; ihminen-ihmiselle. Koen, että minulla olisi jonkin verran tarttunut kuntoutusasioissa tietoa ja taitoa matkan varrella, joita voisin jakaa mielelläni muillekin. Nyt jäänkin sitten vain valmistelemaan Diffanytöitäni, hoitelemaan eläntarhaani , mökkeilemään ja pimplaamaan ja tietenkin odottamaan yteydenottojanne.
-
Minna Muukkonen
Varsinainen jäsen (toimikausi 2022-2023) Olen vuonna 1968 syntynyt paljasjalkainen rovaniemeläinen. Vammauduin putoamistapaturmassa vuonna 1986, saaden korkean selkäydinvamman. Järjestötoiminnassa olen ollut mukana pitkään ja olen myös yksi Akson ry: n vertaistukihenkilöistä. Ammatiltani olen julkishallinnon merkonomi ja työskentelen palkkahallinnon parissa. Asun omakotitalossa puolisoni Mikan kanssa, ja arjessani on apuna joukko henkilökohtaisia avustajia. Meillä asustaa myös kaksi karvaista kaveria, Miisa ja Ruska. Rentoudun äänikirjojen parissa ja matkailen mahdollisuuksien mukaan.
-
Outi Onikki
Varsinainen jäsen (toimikausi 2022-2023) Olen -82 syntynyt tamperelainen. Asun kahdestaan poikani kanssa. Minulta leikattiin kaularangan alueelta kasvain vuonna 2018, ja sen seurauksena sain selkäydinvamman. Odotan mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
-
Helena Hagman
1. Varajäsen (toimikausi 2021-2022) Olen Itä-Suomessa viettänyt suurimman osan elämääni. Syntynyt Savonlinnassa, josta Kerimäen kautta tie vei opiskelemaan Joensuuhun. Vantaan Tikkurilaan muutin 9,5 vuotta sitten. Olen viihtynyt hyvin näillä seuduilla, ainoa, mitä sieluni kaipaa – on tietysti järvet! Työurani on monipuolinen, kuten myös koulutustaustani. Olen ilmeisesti hitaasti lämpiävä, kun vasta 42-vuotiaana valmistuin yliopistosta. Suurimman osan elämästäni olen tehnyt töitä ihmisten parissa, työvoimatoimistossa, sosiaalityössä ja nyt viimeiset vuodet kouluttajan, valmentajan/ohjaajan tehtävissä. Olen ollut selkäydinvammainen jo syntymästä saakka. Viime syksynä rohkaisin mieleni ja otin Aksoniin yhteyttä; ja se oli kyllä todella viisaasti tehty! Hieno yhdistys ja ihania immeisiä! Toivottavasti pääsemme pian tapaamaan ihan kasvotusten! On siis ilo olla yksi teistä/meistä!
-
Ulf Gustafsson
2. Varajäsen (toimikausi 2021-2022) Olen seitsemänkymppinen filosofi Töölöstä. Hyppäsin nuoruudessani pää edellä mereen. Olen Finlands Svenska Handikappförbundetin toiminnanjohtaja ja innokas veneilijä. Tykkään maustetusta ruuasta ja pojanpojastani Leosta.