EN

Finavia tiedottaa: Muutoksia Helsinki-Vantaan taksi- ja bussi liikenteeseen

to huhtik. 11 12:42:00 2019

FINAVIA OYJ, TIEDOTE VAMMAISJÄRJESTÖILLE 11.4.

Muutoksia Helsinki-Vantaan taksi- ja bussiliikenteeseen

Lentoaseman bussien ja taksien ajoreitit muuttuvat ja laiturit siirtyvät uusille paikoille kesäkuun alkuun mennessä. Järjestelyjä tehdään huhtikuussa ja toukokuussa, sillä Helsinki-Vantaalla on käynnissä terminaali 2:n laajentaminen.

Uudet bussi- ja taksijärjestelyt koskevat terminaali 2:n liikennettä ja ovat voimassa pari vuotta, kunnes Helsinki-Vantaan upea sisäänkäynti uusine tulo- ja lähtöhalleineen on valmis vuonna 2021.

Nyt tapahtuvilla muutoksilla ei ole vaikusta juna-asiakkaisiin eikä terminaali 1:n ajoneuvoliikenteeseen.

Terminaali 2:n taksiasema muuttaa 15.4.

Ensimmäisenä tapahtuu taksiaseman muutos. Nykyinen terminaali 2:n edustalla, saapuvien tasolla sijaitseva taksiasema muuttaa 15. huhtikuuta terminaalin pohjakerrokseen.

Terminaalista uudelle taksiasemalle kuljetaan jatkossa tuloaula 2A:sta rullaportailla ja hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen. Rullaportaat sijaitsevat ravintola Burger Kingin edustalla ja hissi vastapäätä sijaitsevan R-kioskin vierestä.

Invataksit odottavat asiakkaita nykyisillä pakoillaan 14. toukokuuta asti terminaalin tulo- ovien edustalla.

Bussit ja invataksit muuttavat 15.5.

Terminaali 2:n bussit ja invataksit siirtyvät uuteen paikkaan 15. toukokuuta. Bussien jättö- ja noutolaiturit sekä invataksien odotusalue muuttavat nykyiseltä paikaltaan uudelle bussiasemalle, joka sijaitsee hotelli Scandicin edustalla.

Bussiasemalle tulee kutsupiste, josta saa puheyhteyden Finavian avustuspalveluun. Asemalle valmistuu toukokuun loppuun mennessä liukuporrasyhteys lähtöselvityskerrokseen. Lähtöselvitykseen pääsee myös terminaalin sisällä sijaitsevalla hissillä. Terminaalista bussiasemalle pääsee tuloaula 2B:n kautta.

Myös hotellibussit ja parkkibussit siirtyvät uudelle bussiasemalle. Nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.

Linja-autoliikenteen ajoreitti lentoaseman alueella muuttuu. Bussit ajavat jatkossa terminaali 2:n bussiasemalle Teletien-Lentäjäntien kautta, eivätkä enää Terminaalitieltä kuten aikaisemmin.

Matkustajien jättö terminaali 2:n lähtöselvityksen eteen päättyy 23.5.

Terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi puretaan kesän aikana. Tämän vuoksi lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan, vaan taksit ja yksityisautot jättävät matkustajat kyydistä yhtä tasoa alemmas, saapuvien tasolle. Tämä muutos tapahtuu 23. toukokuuta.

Rullaporrasyhteys terminaali 2:n lähtöselvitykseen valmistuu kesäkuun alussa.

Terminaalin edessä voi jatkossakin pysähtyä vain hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä, mutta pysäköinti on kielletty.

Invapysäköinti Helsinki-Vantaalla >>  

Finavian avustuspalvelu ja kutsupisteet lentoasemilla >> 

Miksi terminaali 2:n edustalla tehdään muutoksia?

Huhti- ja toukokuussa tehtävät ajoreitti- ja laiturimuutokset ovat osa terminaali 2:n laajentamishanketta ja liittyvät Finavian miljardin euron investointiohjelmaan Helsinki- Vantaalla.

Nyt tehtävät uudelleenjärjestelyt valmistuvat kokonaisuudessaan pääosin kesäkuun loppuun mennessä, ja rakentamisessa siirrytään pysyvämpään vaiheeseen. Loppuvuonna ei näillä näkymin ole tiedossa suurempia muutoksia.

Ennen lentoasemalle tuloa on hyvä tarkistaa Helsinki-Vantaan ajankohtaiset kuulumiset Finavian verkkosivuilta. Lisäksi kentälle on nyt syytä tulla ajoissa. Aikaa kannattaa varata riittävästi aikaa terminaaliin ja koneeseen siirtymiseen, Isomäki muistuttaa.

(Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi)

 

Takaisin ajankohtaissivulle

loka 2021

matiketopelasu
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Ajankohtaisia tapahtumia