EN

Aksonin ehdokkaat Invalidiliiton liittovaaleissa

ma lokak. 25 10:00:00 2021

Invalidiliiton liittovaalit järjestetään 5.-19.11.2021. Aksonilla on valtakunnallisten yhdistysten vaalipiirissä kaksi erinomaista ehdokasta. Muista äänestää!

Anni Täckman on ehdokkaana numerolla 73 ja Kauko Väisänen numerolla 77.

Ehdokasesittelyt

 

Anni Täckman, 73

Olen Anni Täckman, Helsinkiläistynyt Porilainen, BBA, projektipäällikkö ja vaikuttamis- sekä järjestötoiminnan ammattilainen. Olen vahva tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja läpinäkyvyyden kannattaja sekä vammaisoikeuksien puolustaja. Olen hyvä ehdokas viemään valtakunnallisen järjestön arvoja, näkemystä ja jäsenistön ääntä Invalidiliiton toimintaan. Selkäydinvammaiset Akson ry on Invalidiliiton toiseksi suurin jäsen ja meidän äänellämme on merkitystä.

Millaista osaamista vien valtuustoon? Tällä hetkellä toimin projektipäällikkönä VEERA-hankkeessa, joka edistää vammaisten tyttöjen ja naisten elämää sekä hyvinvointia valtakunnallisesti. Projektin ajan olen toimivapaalla järjestöpäällikön työstäni Aksonissa. Sydämeni sykkii vahvasti selkäydinvammalle (itselläni vuodesta -99 lähtien), meidän hoidollemme ja kuntoutukselle sekä oikeuksille. Akson tekee merkittävää työtä valtakunnallisesti kaikkien selkäydinvammaisten eteen, jotta meillä kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet olla osa yhteiskuntaa. Olen toiminut Aksonissa vuodesta 2012 lähtien ja päässyt kasvattamaan meistä vahvan vaikuttajan.

Kokemusta löytyy myös järjestötyön ulkopuolelta kuntasektorilta. Olen toiminut vammaispalveluissa asiantuntijatehtävissä ja päässyt kehittämään vammaisten henkilöiden palveluita aitiopaikalta käsin. Monipuolista osaamista ns. vammaiskentältä minulta siis löytyy yli 12 vuoden ajalta. Siihen lukeutuu mm. vahvasti yhteiskunnallinen vaikuttaminen, VALAS ja SOTE valmistelu, järjestötoiminnan ja palveluiden kehittäminen sekä edunvalvonta.

Työni ja osaamiseni on saatellut minut myös mukaan erilaisiin luottamustehtäviin, joissa pääsen vaikuttamaan vammaisten henkilöiden elämän ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä poliittiseen päätöksentekoon. Tällä hetkellä olen mm. Invalidiliitto ry:n hallituksen jäsen ja SOSTEn valtuuston varajäsen. Erityisen ylpeä olen FinSCI-tutkimuksesta ja siitä että pääsen tekemään tätä ainutlaatuista tutkimusta yhdessä Suomen parhaimpien SYV-ammattilaisten kanssa.

Kiinnostukseni ihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia kohtaan on vienyt minut vapaa-ajallani opiskelemaan liikuntalääketiedettä ja urheiluravitsemusta. Opiskelun lisäksi harrastuksiin kuuluu monipuolista liikuntaa mm. kuntosali, SUP-lautailu, Monoski-laskettelu, golf, lukeminen ja konsolipelit.

Vapaa-ajalla toimin myös mm. Suomen Fitnessurheilu ry:ssä kansallisen tason tuomarina. Olen koulutettu kuntosali-, spinning- ja soveltavan saunayogan ohjaaja. Ylläpidän harrastusmielessä muutaman laskettelutoverin kanssa soveltavan laskettelun ryhmää, jonka tarkoitus on rohkaista uusia laskijoita mukaan laskettelun pariin toimintarajoitteesta huolimatta.

 

Kauko Väisänen, 77

Olen Kauko Väisänen, 66- vuotias aktiivinen järjestötoimija Mikkelistä. Selkäydinvammaiset Akson ry:n puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2019 lähtien. Työmatkalla sattuneessa liikenneonnettomuudessa sain selkäydinvamman ja sen jälkeen olen liikkunut pyörätuolilla. Koulutukseltani olen laskentatoimen yo-merkonomi ja olen opiskellut vuoden verran myös tiedotusta ja viestintää.

Vammaisten henkilöiden oikeuksien edunvalvontaa olen tehnyt useiden vuosikymmenien ajan ja se on motivoinut lähtemään mukaan eri luottamustoimiin sekä paikallisesti että valtakunnannallisesti. Mielestäni parhaiten pääsee vaikuttamaan olemalla mukana eri päätöksentekoelimissä sekä työryhmissä, joissa käsitellään vammaisten arkielämään liittyvä asioita. Tässä ajassa se on entistäkin tärkeämpää, eikä se vähiten johdu uudesta soteuudistuksesta, joka saatiin maaliin viime kesän alkupuolella.

Eri luottamustoimien kautta olen päässyt verkostoitumaan hyvin useiden niin sote-alan, kuin vapaa-ajan toimijoidenkin ryhmien kanssa. Harrastuksiini kuuluu muun muassa liikunta, eri kulttuuritoiminnot ja kesäisin veneily Puulaveden ulapoilla. Luonteeltani olen avoin, rehellinen ja yhteistyökykyinen henkilö, joka on motivoitunut kehittämään vammaisten asioita yhteiskunnassamme.

Invalidiliitto on tärkeä, pitkäaikainen toimija ja sillä on laajaa eri vammaryhmien edunvalvontaa. Liittovaltuustoon olen kuulunut jo usean vuoden ajan, ja sitä kautta päässyt mukaan eri työryhmiin. Näiden ryhmien työn tuloksina olen itse saanut vahvat eväät, jotka ovat merkittävästi tukeneet omaa vaikuttamistoimintaa eri estradeilla.

Aksonille on tärkeää olla mukana Invalidiliiton päätöksentekoelimissä, jota kautta voimme vaikuttaa juuri meidän jäsenistömme kannalta tärkeisiin asioihin, on sitten kysymys asumiseen, kuntoutukseen, vapaa-ajan harrastuksiin tai esteettömyyteen liittyvistä seikoista. Tätä vaikuttamistyötä olen valmis tekemään jatkossakin ja koen sen tärkeäksi.

 

Lue liittovaaleista lisää Invalidiliiton verkkosivuilla

Takaisin ajankohtaissivulle

syys 2018

matiketopelasu
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Ajankohtaisia tapahtumia