EN

Seminaarin puhujat

 


Anastasia Shulga

Olen valmistunut lääkäriksi Helsingin Yliopistosta 2009, ja väitellyt kokeellisesta hermostovauriosta tohtoriksi 2011. Olen valmistunut neurologian erikoislääkäriksi 2020. Tammikuusta 2021 lähtien olen toiminut HUS Vaativan kuntoutuksen osaston osastonylilääkärinä. Johdan omaa tutkimusryhmää joka tutkii PAS-menetelmää (synkronoitu sähkö- ja magneettistimulaatio) vaikutusta selkäydinvammapotilaiden kuntoutuksessa.
 
Lisätietoa tutkimuksesta (englanniksi) löydät täältä
 
 


Laura Räty

Toimitusjohtaja Laura Räty Validia Oy:stä tulee SYV 2021 -seminaariin puhumaan hyvästä selkäydinvammakuntoutuksesta. Hän osallistuu myös paneelikeskusteluun selkäydinvammaisten hoidon keskittämisasetuksesta. Koulutukseltaan Laura Räty on lääkäri. Validia tuottaa vammaispalveluita noin 45 yksikössä ympäri Suomen. Avo- ja laitoskuntoutuksessa pääosa Validian asiakkaista on selkäydinvammaisia. Kuntoutuspalvelut on keskitetty Helsingin Synapsiaan ja Validia tunnetaan huippuluokan osaamisestaan ja pitkästä historiastaan.
 
 
 

Sinikka Hiekkala

Sinikka Hiekkala on neurologisen kuntoutuksen dosentti, FT, ja hän toimii Invalidiliitossa tutkimusjohtajana. Hiekkala on FinSCI-tutkimuksen vastuullinen johtaja. Hän on toimintakyvyn arvioinnin ja vaikeavammaisten kuntoutuksen asiantuntija. 
 
Lue Sinikka Hiekkalasta lisää Invalidiliiton verkkosivuilla
 
 
 

Sinianne Jokinen

Sinianne Jokinen on 36-vuotias toimintaterapeutti ja toukokuussa 2021 kuntoutuksen ohjaajaksi valmistunut selkäydinvammainen nainen
Turusta. Hän harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja apuvälineet sekä esteettömyys ovat hänen sydäntään lähellä.

Sinianne on ohjannut Turussa toimivaa Selkäydinvammaiset Akson ry:n vertaisryhmää vuodesta 2019 alkaen.

Siniannen kirjoittama Selkäydinvammaisen aikuisen palvelut ja tukitoimet -opas julkaistaan SYV 2021 -seminaarissa. Opas julkaistaan sekä painettuna että
sähköisenä versiona, kannattaa tutustua!
 
 
 

Anni Kyröläinen

Anni Kyröläinen on Itä-Suomesta aikoinaan Helsinkiin muuttanut valtiotieteilijä, joka on nykyään keskittynyt vammaisten henkilöiden työelämäosallisuuteen. Anni on tehnyt töitä yhdenvertaisen työelämän eteen niin Helsingin kaupungilla, työ- ja elinkeinoministeriössä kuin yhdenvertaisuusvaltuutetulla. Tällä hetkellä Anni työskentelee omassa yrityksessään Riesa Consultative Oy:ssa näiden kysymysten eteen sekä tekee töitä myös yhdenvertaisuusvaltuutetulle.
 
Anni laati työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen vammaisten henkilöiden työllistymisen rakenteellisista esteistä Suomessa ja selvitys toimiikin nyt pohjana monille julkisen sektorin toimille, joilla vammaisten henkilöiden työelämäosallisuutta ja mahdollisuuksia parannetaan. Anni kertoo selvityksen tuloksista SYV 2021 -seminaarissa.
Anni Täckman

Anni Täckman, toimivapaalla oleva Selkäydinvammaiset Akson ry:n järjestöpäällikkö, vaikuttamis- sekä järjestötoiminnan ammattilainen. Sydän sykkii SYV-henkilöiden hoidolle, kuntoutukselle ja edunvalvonnalle sekä vammaisoikeuksien edistämiselle.
 
SYV 2021 seminaarissa kuulemme Annin näkemyksiä hyvästä selkäydinvammakuntoutuksesta.Mika Pekkonen

Mika Pekkonen on koulutukseltaan lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä liikuntalääketieteen erikoislääkäri. Hänellä on Suomen Lääkäriliiton myöntämä kuntoutuksen erityispätevyys. Hän toimii Vervessä lääketieteellisenä johtajana erityisvastuualueenaan lääkinnällinen kuntoutus, terapiapalvelut sekä vahinkovakuutusyhtiöiden asiakkaiden palvelut. Mika on toiminut toiminut moniammatillisen kuntoutuksen parissa reilusti yli 25 vuoden ajan. Hän on aktiivisesti mukana useissa kuntoutustoimintaan liittyvissä kehittämishankkeissa, tieteellisissä yliopistotasoisissa tutkimushankkeissa sekä kuntoutustoimialan edunvalvonnassa.
 
Mika Pekkonen pitää SYV 2021 -seminaarissa puheenvuoron hyvästä selkäydinvammakuntoutuksesta.
 
 
 

Antti Dahlberg

Antti Dahlberg vammautui putoamistapaturmassa lukioikäisenä vuonna 1974 ja sai täydellisen paraplegian. Lääketieteen opinnot hän aloitti vuonna 1977 ja hänen ensimmäinen kesätyöpaikkansa”oikeana” lääkärinä oli Käpylän kuntoutuskeskuksessa vuonna 1981. 90-luvun alkupuolelta lähtien Antti on pääsääntöisesti tehnyt töitä selkäydinvammaisten (syv) hoidon ja kuntoutuksen parissa mm. Käpylässä ja sittemmin Validiassa sekä HUS:n syv-pkl:lla.
 
Tällä hetkellä hän on osapäiväisesti töissä Vervessä. Antti on erityisesti kiinnostunut kehittämään uutta kuntoutusmuotoa ”syv-intensiivikurssit”. Lisäksi hän on myös Verve Lahden ja Oulun keskuksien kuntoutujien käytettävissä etälääkärinä tavallisilla kuntoutusjaksoilla. Yksityisvastaanottoa (pääsääntöisesti etänä) hän pitää Lääkärikeskus Aava Tapiolassa.
 
Seminaarin Näytteilleasettajat-sivulla on kahden Verven kuntoutujan tarinat, jotka kannattaa katsoa.