EN
Kirjaudu sisäänRekisteröidy

Hyvä aktiivimanuaali pt?

08.01.2019 Kirjoittanut: at

Hei,

tässä alkaa kohta olemaan uudet tuolin hankinta edessä. Onko ehdotuksia hyvästä manuaalista? Tuolissa olen ollut jo melkein 20 vuotta, joten kokemusta löytyy jo jonkin verran. Pistäkää vinkkiä ja linkkiä tulemaan =)

Vastaukset

08.01.2019 Kirjoittanut: pelzi169

Re: Hyvä aktiivimanuaali pt?

Helpompi olisi suositella, jos tietäisi vammatason ja vaikkapa sen, että kiinteärunkoinen vai taitettava. 

Itsellä (para T4) alla kiinteärunkoinen Sopur ja olen ollut tyytyväinen. Hyvin saa speksattua mieleisensä mitat. Tuoli on aika kevyt ja on kestänyt hyvin. Tykkään erityisesti noista litistetyistä runkoputkista ja nostopaikoista, jossa on kuminen otepaikka, helpottaa tuolin nostamista autoon.

Sellaisen vinkin antaisin ainakin kaikille kaupungissa asuville, että ottakaa rohkeasti nollacamber, ja minimoikaa muutenkin tuolin leveys. Helpottaa liikkumista ihmisvilinässä, ahtaissa paikoissa kuten tuttujen luona vieraillessa, matkoilla yms. Suomessa on valloillaan tyyli, jossa otetaan varmuuden vuoksi pari senttiä lihomisvaraa (=täyttyy varmuudella) ja sitten vielä camberia ja leveä kelausote. Sitten ihmetellään, kun ei mahdu mihinkään. Esteettömyyteen voi tällä tavalla vaikuttaa ihan itse :)

08.01.2019 Kirjoittanut: at

Kiitos =)

Hei kiitos, joo tosiaan, jäi vähän kertomatta speksejä. Oon T1 para ja ehdottomasti kiinteärunkoinen haussa. Ennen ollut Sopuria eri malleja ja nyt viimisin on Talan. Haussa ois kevyt ja näppärä tuoli. Olen kyllä tuohonkin tyytyväinen, mutta vaihtelu virkistää smiley

Mikä Sopurin malli sulla on?

09.01.2019 Kirjoittanut: pelzi169

Helium Pro

Mulla on nyt Helium Pro, seuraavaksi varmaan katselen Kryptonia. Se on rungoltaan pikkaisen kevyempi vielä, eron huomaa lähinnä tuolia autoon nostaessa. 

Yksi ihan mielenkiintoinen olisi RGK Tiga Sub4. Sehän on nykyään Sunrise (Sopur) omistuksessa, eli ainakin teoriassa sitä saisi Haltijan kautta. https://www.rgklife.com/uk/wheelchairs/daily-wheelchairs/tiga-sub4.html

 

10.01.2019 Kirjoittanut: at

No nyt!

Tuohan on oikeen pätevän näkönen jakkara. Olen tainnut jollain tutulla (euroopassa) nähdä kyseisen tuolin. Pitääpi pistää se ihan vakavaan harkintaan. Kiitos! =)

Vastaa viestiin:

()

Kirjoita vastaus

Voidaksesi kommentoida, kirjaudu sisään palveluun. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, rekisteröidy.

Hae viestejä

Aihealueet

Akson tiedottaa
Jäsenet
Omaiset
Vertaistukihenkilöt
Yleinen
Apuvälineet ja hoitotarvikkeet
Asunnonmuutostyöt
Kuntoutus
Kysy järjestöltä
Muut
SYV-keskus
Terveyspalvelut
Tuet (eläkkeet, vammaistuet jne.)
Vammaispalvelut

Ilmoita asiaton kommentti