EN

Äänestys on päättynyt ja tulokset ovat julkaistu

Invalidiliiton liittovaltuuston 49 jäsentä on valittu 6.-17.11.2017 pidetyssä liittoäänestyksessä. Valtuustoon valittiin 25 uutta valtuutettua. Vaalien äänestysprosentti oli 43.

Selkäydinvammaiset Akson ry:n ehdokkaat Anni Täckman ja Nuutti Hiltunen tulivat valituksi valtuustoon. Akson kiittää kaikkia äänestäjiä!

Vaalien tarkemmat tulokset voit lukea Invalidiliiton sivuilta >>
 

Aksonin jäsenet liittovaltuustossa:

 

 

 

 

 

 Anni Täckman 

Olen 35-vuotias helsinkiläistynyt porilainen. Toimin Selkäydinvammaiset Akson ry:ssä järjestöpäällikkönä. Nykyisellään työnkuvaani kuuluu merkittävästi Meidän vammaisten/liikuntarajoitteisten henkilöiden oikeuksien ajaminen, vaikuttamistoiminta ja edunvalvonta sekä tietenkin järjestön kehittäminen ja toiminta. Olen mukana sairaanhoidon erityisvastuualueiden Selkäydinvamma-työryhmissä edustaen potilasjärjestöä sekä asiakkaan ääntä. Olen myös Selkäydinvammasäätiön hallituksen jäsen. Ennen Aksonia olen toiminut mm. kunnan vammaispalveluissa toimisto- ja asiantuntijatehtävissä, kuntosaliohjaajana sekä tarjoilijana. Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti eri liikuntalajeja, joista suurimpana rakkautena ja intohimona laskettelu (mono-ski). Myös musiikki kuuluu merkittävänä osana elämääni.

 

 

 

 

 

 Nuutti Hiltunen

Olen 58 -vuotias naimissa oleva kolmen aikuisen pojan isä, neurologiaan erikoistunut fysioterapeutti. Pääosan työurastani olen toiminut     lasten neurologisen fysioterapian ja apuvälinepalvelun tehtävissä, siitä yli kaksikymmentä vuotta lasten apuvälinekeskuksen osastonhoitajana. Tällä hetkellä olen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Apuvälinekeskuksen suunnittelijana, sekä  Selkäydinvammaiset Akson ry:n, Järvenpään seudun invalidien, Invalidiliiton liittohallituksen, Validia Asumispalvelut oy:n ja Euroopan selkäydinvammajärjestön (ESCIF) hallituksen jäsen.

 

 

Invalidiliiton korkeinta päätösvaltaa käyttää liittovaltuusto, joka valitaan joka neljäs vuosi jäsenyhdistysten jäsenten keskuudesta. Liiton jäsenyhdistysten varsinaiset jäsenet valitsevat liittovaltuuston 49 jäsentä. Aksonin jäsenet äänestivät ehdokastaan valtakunnallisten yhdistysten vaalipiirissä. Vaalipiiristä valittiin kuusi eniten saanutta ehdokasta liittovaltuuston jäseneksi. Valtakunnalliseen vaalipiiriin kuuluu Aksonin lisäksi 17 muuta yhdistystä.

Äänestämällä liittovaaleissa vaikutit Invalidiliiton tulevaisuuteen! Äänestämällä Aksonin omaa ehdokasta varmistit, että selkäydinvammaisille henkilöille tärkeät asiat ovat esillä liittovaltuustossa. Valtuusto liiton korkeimpana päättävänä elimenä on tärkeä näköalapaikka liiton toimintaan ja sen kehittämiseen.

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten henkilöiden valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö.  Invalidiliittoon kuuluu 149 jäsenyhdistystä ja niiden kautta noin 30 000 henkilöjäsentä. Akson on yksi Invalidiliiton valtakunnallisista jäsenyhdistyksistä.

Lisätietoa Invalidiliiton liittovaaleista vaalitoimikunnan sihteeri, vastaava järjestötyön suunnittelija Mirva Kiiveriltä, mirva.kiiveri@invalidiliitto.fi tai 044 765 0658 tai https://www.invalidiliitto.fi/liittovaalit.

 

(päivitetty 24.11.2017)